نحوه نگهداری پیاز در انبار با تکنیک هایی برای جلوگیری از جوانه زدن پیاز در خانه و نحوه نگهداری کیسه ای پیاز بدون خراب شدن آن در خانه را بخوانید.
پیاز یک اصلیترین عنصر آشپزی ایرانی است، بنابراین تهیه بیشتر غذاهای ایرانی بدون پیاز غیرممکن است.
هیچ چیز نمی تواند جایگزین طعمی شود که پیاز به غذا اضافه می کند
مشکلی که همیشه در پیاز وجود دارد، جوانه زدن آن است، مخصوصاً هنگام خرید پیاز زیاد بنابراین در ادامه مقاله تمام نکات نگهداری پیاز و جلوگیری از جوانه زدن آن را برای شما شرح خواهیم داد.
نحوه نگهداری پیاز در انباری و جلوگیری از جوانه زدن
دمای مناسب
گرمای محیط یکی از عوامل جوانه زنی پیاز است و باعث فساد آن می شود و پیاز را باید در دمایی کمتر از دمای اتاق و بالاتر از دمای یخچال نگهداری کنید.
مکان خشک
اگر مقدار قابل توجهی پیاز خریداری کرده اید و نگران جوانه زدن آن هستید، حتما آن را در جای کاملا خشک نگهداری کنید زیرا رطوبت به سرعت باعث جوانه زدن آن می شود.
تهویه مناسب
عدم تهویه هوا در محیط یا ظرف نگهداری پیاز یکی از عوامل اصلی فساد و جوانه زدن پیاز است، پس حتما پیاز را در ظرفی مانند سبد و در محیطی که جریان هوا دارد نگهداری کنید.
جای تاریک
نور مستقیم خورشید باعث خراب شدن و تغییر رنگ و طعم پیاز می شود و بهتر است برای جلوگیری از خراب شدن و جوانه زدن پیازها را در جای تاریک نگهداری کنید.
نگهداری جداگانه پیاز
اگر می خواهید ماندگاری پیاز را افزایش دهید و از جوانه زدن و خراب شدن آن جلوگیری کنید، آن را با سبزیجات دیگر مانند سیب زمینی نگهداری نکنید.
چک کردن
اگر پیاز زیادی خریدید، حتی اگر در شرایط مناسب نگهداری شده باشد، هر چند روز یکبار پیازها را چک کنید و پیازهایی که کمترین جوانه زدن را دارند بردارید زیرا باعث جوانه زدن بقیه پیازها نیز می شود.
پیاز را خشک کنید
اگر در یک روز بارانی برای خرید پیاز رفتید یا اگر پیازهایی که خریداری کرده اید به دلایلی خیس یا مرطوب هستند، به محض اینکه به خانه رسیدید، آن ها را با یک پارچه نخی کاملا خشک کنید تا از جوانه زدن و پوسیدگی پیاز جلوگیری شود.
روش نگهداری پیاز در انباری
۱- پوست پیاز را در صورت خشک و تمیز جدا نکنید زیرا پوست وظیفه محافظت از پیاز را بر عهده دارد و برخی افراد پس از خرید پوست پیاز را جدا می کنند تا از ریزش آن جلوگیری کنند.
۲- هرگز پیاز را در کیسه پلاستیکی دربسته نگهداری نکنید، بلکه آن را در توری پیاز، سبد فلزی، سبد پلاستیکی، سبد چوبی یا ظرف دیگری که دارای تهویه است نگهداری کنید.
۳- پیاز را در یخچال نگهداری نکنید، زیرا دمای یخچال کمتر از دمای مناسب پیاز سالم است و از طرفی محیط یخچال نیز مرطوب است.
۴- پیاز را از سبزیجات پخته یا میوه های رسیده دور نگه دارید زیرا گاز اتیلن از خود خارج می کنند که می تواند جوانه زنی پیاز را تحریک کند.