یکی از عناصر بسیار ضروری و حیاتی برای کلیه موجودات خواه گیاه باشد یا جانور، عنصر فسفر می باشد که از ضروری ترین موارد برای رشد طبیعی گلها از جمله کاکتوس و گیاهان و درختان کود فسفر بالا می باشد تا بتوانند ثمره ای بسیار بیشتر و فراوان را به باغبان عرضه کند.
یکی از مهمترین کارهای فسفر مرتبط به جذب نور خورشید و تبدیل انرژی به ترکیباتی می باشد که برای گیاه بسیار مفید و لازم است.
از آنجایی که کمبود فسفر در گیاه را به سختی می توان تشخیص داد زیرا در مراحل اولیه رشد اصلا هیچ گونه علائمی قابل مشاهده نمی باشد لذا اگر شما به موقع به گیاهان و خود کود آلی فسفر ندهید و دیر متوجه کمبود آن در گیاه و یا درخت بشوید دیگر راه کار مناسبی برای اصلاح محصول نخواهید داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر با آراد برندینگ همراه باشید.
یک راه تشخیص کمبود فسفر در گیاهان توجه به رنگ گیاه می باشد که می توان گفت آنها اصولاً به سمت سبز مایل به آبی تیره پیش می روند.
ساقه نیز درگیر کمبود فسفر می شود و رنگ آن به رنگ بنفش در می آید که ساختار ژنتیکی گیاه بر میزان بنفش بودن آن تاثیر می گذارد.
با توجه به آن که فسفر در رشد گیاه بسیار موثر می باشد پس اگر گیاه با کمبود فسفر روبرو شود فسفر مجبور است از بافتهای پیر و فرسوده به بافتهای جوان و در حال رشد گیاه حرکت کند که چنانچه بیشتر گفتیم مقدار فسفر طبیعی موجود در خاک کم می باشد و از آن جایی که این کمبود فسفر در قسمتهای انتهایی رشد دانه و یا ثمردهی گیاه مشخص می گردد لذا باید نسبت به تغذیه با کود فسفر بسیار مراقب بود که به موقع به گیاه داده بشود.
کود فسفر برای برنج
به منظور مطلع شدن از نشانه های کمبود فسفر در گیاه برنج می توان اقدامات واجب را در کوتاه ترین زمان اجرا نمایید چرا که اگر چاره ای مطلوب نیندیشد سبب می شود تا گیاه و محصول نهایی شما از دست برود و دچار ضرر زیادی خواهید شد.
امروزه ابزارهای ویژه ای در کشاورزی برای معین کردن مقدار کمبود مواد معدنی چون فسفر وجود دارد که اگر از این ابزارهای آزمایشی بهره بگیرید و متوجه کمبود فسفر شده اید می توانید از کود مناسب طبیعی به میزان بالا در دوزهای مختلفی به گیاه بدهید و از نتیجه نهایی آن شگفت زده خواهید شد.
در بیشتر مواقع میزان اندازه کودهای فسفر کیمیایی را به شیوه درصدی از اکسید فسفر بیان می کنند اسید فسفر بصورت رایج از آنالیز کردن مواد ترکیبی آلی در سطح خاک به عمل می آید و بدین صورت توسط گیاه برنج و جو دو سر جذب می شود که به همین دلیل کود فسفر برای برنج بسیار مناسب می باشد.
یقینا بهتر است که کود فسفر به شیوه شیمیایی آن مصرف نشود بیشترین میزان کود طبیعی فسفر که به سطح خاک افزون می شود به طریقه آلومینیوم و آهن در سطح خاکهای قلیایی و از طریق مواد معدنی کلسیمی به سطح خاکهای اسیدی تحکیم می شود.
در واقعی که کود فسفر طبیعی به سطح خاک اضافه می شود نخست قسمتی از آن به گیاه وارد می شود و بعدا رفته رفته گیاه برنج مابقی این کود را به خود جذب می نماید.
کود فسفر بالا گرومور
بهتر است برای اطلاعات بیشتر بدانید که کود فسفر بالا گرومور دارای ریز مغذیهای ضروری برای نیاز گیاه است که صد در صد در آب محلول می شود و خالص بودن آن بسیار بالا است. یکی دیگر از مزیتهای کود فسفر بالا گرومور در قیاس با کودهای مشابه، کاهش میزان و دوز مصرفی آن است که در مصارف بالا به خرج هزینه و کارگری بسیار مقرون به صرفه می باشد.
لازم به ذکر است که عناصر ریز مغذی موجود در آن، قابلیت جذب خیلی بالایی دارد و برای خاکهای اسیدی، خاکهای قلیایی و همچنین برای خاکهای شور نیز بسیار مناسب است و دلیل آن داشتن مقادیر بالای بور، سدیم و کلر می باشد.
برای این که بخواهید گیاه مورد نظر شما مثل پسته از افزایش گلدهی برخوردار باشد می توانید از کود فسفر بالا گرومور استفاده نمایید که نتیجه آن افزایش میوه دهی درخت یا گیاه و اندازه میوه می شود.
کود فسفر بالا گرومور را می توان به صورت محلول شده در آب هم سمپاشی کرد و هم اینکه به صورت آبیاری در زیر درخت از آن بهره برد. این نوع کود مناسب برای انواع مختلف کشتهای هیدروپونیک و همچنین خاکی می باشد و برای کلیه محصولات کشاورزی مناسب بوده و محدودیت خاصی ندارد.
بهترین زمان برای مصرف کود فسفر بالا گرومور هنگام شخم زنی می باشد و می توان از آن بهره مند شد.
اگر خاک دچار کمبود فسفر شود از بازدهی آن کم می شود و باید در صنعت کشاورزی به این امر مهم و ارزشمند اهمیت ویژه ای داد و برای افزایش تولید محصولهای باغی و زراعی، از کودهای فسفر بالا گرومور استفاده کرد.