شاید برخی فکر کنند رشته های پزشکی بهترین رشته های موجود در ایران می باشد اما بنده خودم فارغ التحصیل رشته پزشکی هستم ولی کاری که مشغول آن هستم تجارت در حوزه خرما است و از کاری که می کنم بسیار راضی هستم چراکه ثروتی که امروز کسب نمودم از این راه بوده است.
به شما توصیه میکنم قبل از هر کاری به این میوه بهشتی و پرطرفدار آشنا شوید تا منظور من را بهتر بفهمید.
خرما برحی
خرما برحی دارای خواص بسیاری است که عبارت است از:
- آنتی اکسیدان که از سرطان پیشگیری می کند
- آهن که مناسب برای مشکلات قلبی عروقی
- کلسیم که مناسب برای ساختار استخوان ها و استخوان بندی
- رفع مشکلات گوارشی
- ضد آلرژیک
- مقوی برای زنان بار دار و شیرده
- مناسب برا سردرد های میگرنی
- رفع خستگی و تقویت حافظه
فیبر موجود در خرما برای زنانی که باردار یا شیرده هستند موجب افزایش تحریک هورمون ها گشته و شیر را بیشتر می کند، همچنین فیبر و ویتامین های موجود به تقویت حافظه کمک می کند.
افراد بسیار دیده ایم که به خاطر مسائل و مشکلات روزمره و استرس وارده دچار فراموشی و آلزایمر می شوند که نیاز به تقویت حافظه خود دارند بنابراین خرما می تواند این نیاز را برطرف و به درمان حافظه کمک نماید.
خرما ربی
خرما ربی حاوی آنتی اکسیدان است که خواص آن کند شدن روند پیری در پوست، داشتن پوستی سالمتر، جوانتر ودرخشانتر، کاهش ریسک ابتلا به سرطان، افزایش سمزدایی در بدن، افزایش طول عمر، جلوگیری از بیماریهای قلبی و سکته، کاهش مشکلات ناشی از زوال عقل مانند آلزایمر تنها بخشی از خواص آنتی اکسیدان ها می باشد.
همان طور که در قسمت های قبل گفته شد، این محصول حاوی مقادیری از فروکتوز و لاکتوز نیز هست در مبحث خواص خرما ربی لازم است بدانید فروکتوز نوعی قند طبیعی است که نوع خالص آن بسیار شیرین است، از این جهت این خرما می تواند جایگزین مناسبی برای قند باشد.
خرما زاهدی
در نقاط مختلفی خرما زاهدی کشت می شود و به شرایط آب و هوایی متفاوت گرمسیری درخت این نوع خرما مقاوم می باشد در مناطق مختلفی از کشور خرما زاهدی کشت می شود، که می توان به خرمشهر، کازرون، قیر و کارزین، اهواز، لار، فیروز آباد، برازجان و بوشهر اشاره کرد.
بهترین و مرغوب ترین خرما زاهدی مربوط به بوشهر یا کارزین می باشد این نوع خرما در عراق و آمریکا هم کشت می شود ولی ایران در دنیا مرغوب ترین خرمای زاهدی را دارد.
فصل برداشت آن اواخر شهریور ماه تا اوایل پاییز می باشد این نوع خرما دیررس است و همان طور که قبلا اشاره کرده این خرما زاهدی نیمه خشک است، به همین دلیل هنگامی که رسید به راحتی روی زمین می ریزد و به دلیل قند بالایی که دارد و در تولید سرکه و مواد قندی خوراکی استفاده می شود.