آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چگونه فر خود را تمیز کنید؟ این وسایل می توانند بسیار کثیف به نظر برسند زیرا خرده نان و سایر غذاها در حین پختن داخل آنها می ریزند. خوشبختانه، در این بخش سایت تودی نیوز، راهنماهایی در مورد نحوه تمیز کردن گاز به طور موثر و آسان داریم – و شما به هیچ محصول یا ابزار تمیز کننده خاصی نیاز ندارید.
در واقع هر چیزی که برای تمیز کردن گاز خود نیاز دارید می تواند در آشپزخانه شما باشد. پاک کننده های خشن خانگی را فراموش کنید. این ترفند به خوبی تمیز می کند و در عین حال هوای خانه شما را سالم و تازه نگه می دارد. با کمی زمان و تلاش، گاز می تواند بدون لک باشد!
داخل فر رو چگونه تمیز کنیم؟
تمیز کردن فر با جوششیرین و سرکه
۱- فر را خالی کنید و از سطوح محافظت کنید
قفسه ها و سایر وسایلی که در فر گذاشته اید را بردارید. دستمال کاغذی یا روزنامه ها را روی زمین قرار دهید تا هر گونه چربی از بین برود.
۲- جوش شیرین را مخلوط کنید
در یک کاسه کوچک، نصف فنجان جوش شیرین را با دو قاشق غذاخوری آب (کمتر یا بیشتر) مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. اگر فر شما نسبتاً بزرگ است، ممکن است لازم باشد خمیر اضافی درست کنید.
۳- خمیر را روی سطح پهن کنید
دستکش بپوشید و با دست یا برس قدیمی خمیر را روی تمام سطوح فر، از جمله در، بمالید، به جز بخاری های برقی و دریچه های گاز. درب آن را ببندید و خمیر را به مدت هشت تا ۱۰ ساعت استراحت دهید.
۴- قفسه ها را تمیز کنید
قفسه ها را در ماشین ظرفشویی یا سینک ظرفشویی قرار دهید و آنها را با سرکه سفید مقطر اسپری کنید. روی آن جوش شیرین خشک بپاشید و کف کردن آن را تماشا کنید! وقتی کف کردن آن متوقف شد، سینک را با آب داغ پر کنید تا قفسه ها کاملاً در آب فرو بروند. بگذارید هشت تا ۱۰ ساعت خیس بخورند.
فر را باز کنید و تمام سطوح را با یک اسفنج یا پارچه مرطوب پاک کنید. غذای لکه دار را با اسفنج ملامینه پاک کنید یا با کمی سرکه روی آن اسپری کنید و مقداری جوش شیرین به آن اضافه کنید. عمل کف کردن به نرم شدن کثیفی کمک می کند و تمیز کردن را آسان تر می کند.
قفسه ها را از آب خیسانده بردارید و آنها را اسفنج کنید تا چربی دو طرف آن گرفته شود. قفسه ها را خشک کنید و دوباره در فر قرار دهید.
تمیز کردن فر با لیمو
تمیز کردن گاز به طور طبیعی بسیار ساده و موثر است. از آنجایی که لیمو و سایر روغن های مرکبات روغن را به خوبی تمیز می کنند، تنها چیزی که نیاز دارید دو لیمو، مقداری آب، یک کاسه و یک اسفنج است.
ابتدا لیمو را از وسط نصف کرده و آب آن را داخل کاسه بریزید. پس از خشک شدن، لیموی باقی مانده را در بشقاب قرار دهید. ظرف را به اندازه ۱/۳ از آب پر کنید و در فر قرار دهید. به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۲۵۰ درجه نگه دارید، وقتی آب و آب لیمو گرم شد، بخار به دوده سیاه می چسبد و کثیفی به راحتی از بین می رود.
بعد از ۳۰ دقیقه ظرف را بردارید و بگذارید فر خنک شود. بعد از خنک شدن فر، از ابر استفاده کنید تا کثیفی ها را پاک کنید
از آب لیموی باقی مانده برای پاک کردن لکه استفاده کنید. اسفنج را بکشید تا تمیز شود. سپس با حوله خشک کنید.
در طی این فرآیند فر دود می کند. فقط مراقب باشید – فن فر را روشن کنید و یک پنجره را باز کنید.