پاک کردن سوب از کتری با آبلیمو یکی از ساده ترین و مقرون به صرفه ترین راه ها برای از بین بردن رسوبات کتری و سماور است. به دلیل استفاده مکرر از کتری و املاح موجود در آب، در صورت تمیز نکردن مکرر کتری، رسوب تشکیل می شود.
آبی که تبخیر می شود، ذرات جامد داخل باقی می مانند و خشک می شوند. هنگامی که در نقطه جوش آب حباب ها بزرگتر و بزرگتر می شوند، رسوبات به وجود آمده به دیواره کتری به خصوص کف آن برخورد می کند و چون ضربه قوی است، مواد محلول به دیواره و کف کتری می چسبند.
بنابراین، دانستن نحوه تمیز کردن رسوب در کتری؛ سماور یا چای ساز مهم می شود. دلیل تشکیل رسوب در کتری این است که وقتی آب در آن می جوشد، مواد معدنی به سمت پایین حرکت می کنند، به خصوص زمانی که آب مصرفی نسبتاً سفت باشد. این کانی های ته نشین شده به تدریج باعث تشکیل رسوب می شوند و بر قابلیت انتقال حرارت کوزه تاثیر منفی می گذارند.
راه حل های مختلفی برای زدودن رسوب از کتری و سماور وجود دارد که از جمله آنها می توان به استفاده از جوش شیرین، صدف، نوشابه، حلال های ضد رسوب و … اشاره کرد. در این مطلب به دو راه حل ساده و کم هزینه اشاره می کنیم که به راحتی می توانید رسوبات را از کتری یا سماورتان پاک کنید، این کار را انجام دهید. در زیر به شما نشان خواهیم داد که چگونه کتری و سماور خود را با آبلیمو و سرکه رسوب زدایی کنید.
از بین بردن رسوب کتری با آبلیمو
همانطور که گفته شد سماور و کتری از پرکاربردترین لوازم آشپزخانه هستند. رسوبات جمع آوری شده در این دستگاه ها همیشه باعث ایجاد مشکل و افت کیفیت آب در حال جوش و کدر شدن رنگ آب می شود. همچنین چای بوی بد می دهد و طعم نامطبوعی ایجاد می کنند.
بنابراین برای زدودن رسوب از کتری یا سماور کافی است مقدار کمی آبلیمو یا یک تکه لیمو را در آب کتری و سماور بریزید و پس از ده دقیقه جوشیدن، کتری را خالی کرده و بشویید. برداشتن رسوب از کتری یا سماور با آبلیمو یا تکه لیمو یکی از روش های رایج و کم هزینه است که به راحتی انجام می شود.